U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Op huizenjacht met Janssens & Leroy Makelaars

HUIZENJACHT. Velzeke, dat in tweeën wordt gesneden door drukke N46: "Gegeerd bij wie na studies in Gent is blijven plakken". Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week gingen we met makelaarskantoor Janssens & Leroy naar Velzeke, de meest uitgestrekte deelgemeente van Zottegem. De 3.400 inwoners kunnen er genieten van het leven op de buiten.

Ondanks de drukke N46, die Velzeke doormidden snijdt, beschikt de deelgemeente nog over heel wat groen. De nabijheid van de N42 zorgt ervoor dat Velzeke vlot bereikbaar is met de wagen. Zowel de treinstations van Zottegem en Balegem zijn niet veraf waardoor de gemeente een prima uitvalsbasis is voor pendelaars. Velzeke is ook gekend om zijn Romeinse verleden. Getuige daarvan is Archeocentrum Velzeke en de Paddestraat, een vroegere Romeinse heirweg. Wandel en fiets je graag? Dan ben je in Velzeke aan het juiste adres.

Hier wil iedereen wonen...
"Inwijkelingen verkiezen vaak de omgeving van de N46. Ze doen dat vooral omdat de gewestweg voor een vlotte verbinding richting Gent, Aalst en Oudenaarde zorgt. Toch zijn de woningen er schaars."

... maar dit is een interessant alternatief
"Alleenstaande woningen met een diepe tuin met mooi uitzicht zijn echt gegeerd. Jonge mensen die na het studeren in Gent blijven plakken, wijken enkele jaren later meer en meer uit naar de strategisch gelegen (deel)gemeentes. De groene rand van Zottegem, dat Velzeke wel is, is voor hen dat de ideale locatie", besluit Janssens.

De prijs
"Velzeke ligt niet zo ver van Gent. Gerenoveerde woningen, een nieuwbouw of halfopen bebouwingen met drie slaapkamers, zolder, tuin en eventueel een garage kan men hier nog vinden voor 375.000 euro tot 450.000 euro exclusief kosten. Met dit budget een gelijkaardige woning zoeken in het Gentse is onbegonnen werk. Ook de bouwgronden zijn nog betaalbaar. Hier betaal je gemiddeld 230 euro per vierkante meter. Ook appartementen worden steeds vaker gebouwd en verkopen goed. Voor een nieuw tweekamerappartement in Zottegem betaal je al gauw 250.000 euro tot 300.000 euro exclusief kosten. Oudere, kleine appartementen kan je reeds aankopen vanaf 150.000 euro", zegt Daan Janssens.

Bron: HLN.be/zottegem/
Interview: Frank Eeckhout

Terug naar boven
Sluit menu Janssens & Leroy Makelaars BV