U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Wij luisteren naar jouw noden en geven eerlijk advies. Een oplossing voor jouw vragen? Die vinden we hoe dan ook! Elk pand, elk dossier en elke klant is anders. Bij ons dus geen standaard checklist maar een persoonlijk gesprek om gevoelsmatig de beste oplossing te vinden.

Kennis maken met de eigenaar en het vastgoed.

Beginnen doen wij steeds bij het begin: wie is de eigenaar? Wat zijn de wensen van de eigenaar? Over welk type vastgoed gaat het? Wat omvat het vastgoed allemaal? Om aan zoveel mogelijk wensen te kunnen voldoen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs voor een uitgebreid kennismakingsgesprek. Wij luisteren met veel aandacht naar uw verhaal en maken met veel plezier kennis met u en uw vastgoed. Niet alleen het vastgoed komt bij ons op de eerste plaats, maar ook de eigenaar van het vastgoed.

Bepalen van een marktconforme (ver)koopprijs.

Misschien wel de belangrijkste vraag: hoeveel is uw onroerend goed waard? Een juiste verkoopprijs is in ieders belang. U als eigenaar wenst uiteraard te verkopen aan de best mogelijke prijs, maar ook voor de koper is het belangrijk dat uw vastgoed correct gewaardeerd is. Dankzij onze jarenlange marktkennis en dagelijkse ervaring kunnen wij u hierbij het beste helpen en adviseren. Wij hebben niet alleen veel feeling met de vastgoedmarkt, maar zijn ook erkend als vastgoedmakelaar en schatter-expert. Voor een correcte waardering van uw vastgoed kan u op ons rekenen!

Samenstellen van het verkoopdossier.

U wenst uw eigendom te verkopen: welke documenten of attesten zijn hier voor nodig? Het verkoopdossier wordt steeds complexer en uitgebreider, wij helpen u graag alles te bundelen en te verduidelijken. De tijd van een adres, een prijs en een handtekening op een bierkaartje te schrijven voor de verkoop van uw woning ligt al een lange tijd achter ons. Anno 2024 komt er heel wat kijken bij de verkoop van uw eigendom: er moeten technische controles uitgevoerd worden, er moeten administratieve opzoekingen gebeuren, ... en elk jaar komt er wel een nieuw verplicht document, attest of controle bij. Uw vastgoed wordt als het ware voorzien van een volledig "digitaal paspoort". Op deze manier leren wij uw onroerend goed het beste kennen en kunnen wij de toekomstige koper van A tot Z informeren over zijn of haar aankoop. Transparantie, vlotte en duidelijke communicatie is zeer belangrijk en dragen wij dan ook hoog in het vaandel.

Professionele fotoreportage van uw eigendom.

Het oog wil ook wat: wat wordt er verkocht en hoe ziet het er uit? Een duidelijke en professionele fotoreportage van uw eigendom is de dag van vandaag niet meer weg te denken, de meeste kandidaat-kopers starten hun zoektocht naar vastgoed namelijk online. Een mooie maar realistische en duidelijke voorstelling van uw eigendom met bijhorende luchtfoto's vormt dus het uithangbord van uw verkoopdossier. De visuele voorstelling van uw vastgoed is de ideale kans om de potentiële koper van uw onroerend goed transparant en uitgebreid te informeren. Met de nodige kennis van zaken en het aangepaste materiaal zorgen wij er voor dat uw eigendom bij iedereen in het oog springt.

Ons klantenbestand en uw omgeving op de hoogte brengen.

Bepaalde eigendommen worden "onder de radar" verkocht, nog voor de publieke publiciteit is opgestart, hoe kan dat? De zoektocht naar de ideale eigendom verloopt namelijk niet altijd voor iedereen van een leien dakje. Sommige kandidaat-kopers durven niet meteen de ultieme sprong te wagen, anderen zijn dan gewoon weer net te laat... Dan zijn er nog potentiële kopers die gewoon de tijd niet hebben om elke dag de vastgoedmarkt af te speuren naar nieuwe opportuniteiten. Zo komt het dat wij een uitgebreid klantenbestand hebben dat graag als eerste op de hoogte wordt gehouden van het allernieuwste aanbod! Bij elke opstart van een nieuw verkoopdossier worden onze klanten meteen verwittigd zodat zij geen enkele kans missen.

Opstarten van de reclamecampagne.

Uw eigendom is correct gewaardeerd, de fotoreportage staat op punt en ons cliënteel werd op de hoogte gebracht, wat nu? Eens het vastgoed "officieel"; te koop wordt aangeboden, is het natuurlijk de bedoeling dat zoveel mogelijk kandidaat-kopers uw eigendom terugvinden. Om zoveel mogelijk potentiële kopers te kunnen bereiken bij de aanvang van de tekoopstelling, trekken wij meteen alle registers open. Zowel online als offline zal uw vastgoed voor iedereen eenvoudig terug te vinden zijn en dit voorzien van alle relevante info. Alle mogelijke kanalen worden onmiddellijk optimaal benut om het bereik zo groot mogelijk te maken, zodat zeker niemand iets hoeft te missen.

Screening van de potentiële kandidaat-koper(s).

De contact- en bezoekaanvragen lopen binnen… maar voor wie komt uw vastgoed nu eigenlijk in aanmerking? Een onroerend goed aankopen is iets bijzonder, iets wat de meesten onder ons slechts 1 (of enkele) keren zullen meemaken tijdens het leven. Het is daarom uitermate belangrijk dat de potentiële koper op voorhand goed geïnformeerd en gescreend wordt door de vastgoedmakelaar. Is men voldoende op de hoogte van de eigendom/het verkoopdossier? En wat met de eigen financiën en de kosten die een aankoop met zich meebrengen? Dankzij onze expertise in dit vakgebied kunnen wij op voorhand alle kandidaten voldoende informeren en doorlichten waar nodig. Want uiteraard komt niemand graag voor onaangename verrassingen te staan.

Begeleide bezoekmoment(en).

De afspraken staan ingepland en de agenda loopt vol: hoe pakken we dit aan? Afhankelijk van de verkoopmethode, het type vastgoed, de prijs… en zo veel andere factoren zal uw eigendom veel bezoekers aantrekken. Het is dan ook heel belangrijk dat deze bezoeken op een gepaste en goed georganiseerde manier kunnen plaatsvinden. Een kandidaat-koper moet op een gemoedelijke, aangename manier kunnen kennis maken met uw onroerend goed en heeft hierbij de juiste begeleiding nodig. Daarom zullen alle bezoeken steeds door ons gecoördineerd en begeleid worden en zullen deze enkel op afspraak plaatsvinden. Het gezegde "you never get a second chance to make a first impression" kan hier dus heel letterlijk genomen worden!

Finale onderhandelingen.

JA, wij kopen het! Maar aan welke prijs en onder welke voorwaarden? De beslissing is gevallen, een van de kandidaat-kopers heeft beslist om een voorstel tot aankoop uit te brengen voor uw eigendom. Het allerbelangrijkste is vaak de geboden prijs maar er komt natuurlijk nog meer bij kijken dan de prijs alleen… Wanneer zal de woning beschikbaar zijn? Worden er nog roerende goederen mee verkocht? Hoe lang is het bod geldig en is alles al geregeld met de bank? Ons doel is steeds om aan de best mogelijke prijs en voorwaarden uw eigendom te matchen aan de kandidaat-koper. Goede afspraken maken goede vrienden dus wij staan u steeds bij in deze belangrijke onderhandelingen/beslissingen.

VERKOCHT: compromis getekend.

Het bod is aanvaard, nu nog officieel maken? Een bod is steeds bindend, wanneer ook over de andere voorwaarden een akkoord wordt bereikt, is de (ver)koop van het goed dus definitief. Een compromis is een wederzijdse verbintenis tussen de verkoper en koper en legt dus de verplichtingen van de beide partijen vast op papier. In samenspraak met de notaris(sen) naar keuze zal deze overeenkomst zorgvuldig opgemaakt en gecontroleerd worden, van zodra alles op punt staat, kan er getekend worden. PROFICIAT! Uw vastgoed werd succesvol verkocht!

Terug naar boven
Sluit menu Janssens & Leroy Makelaars BV